2018年信息与数学学院学术报告(二十四)

讲座题目:Concentration of semi-classical solutions to the Chern-Simons-Schrödinger equations(陈-西蒙斯-薛定鄂方程半经典解的集中性)

主办单位:长江大学信息与数学学院

报告专家:万优艳(江汉大学,教授)

报告时间:2018112日(周五)上午(900-1030

报告地点:东校区8406

欢迎广大师生光临!

专家简介:万优艳,博士,江汉大学教授。1997年本科毕业于武汉大学分校数学教育专业,2004年硕士毕业于中国科学院武汉物理与数学研究所,2007年博士毕业于智利前沿大学。主要研究方向:非线性偏微分方程。

摘要:In this talk, we mainly discuss the existence and concentration behavior of semi-classical solutions for the nonlinear Chern-Simons-Schrödinger systems with external potential. Combining variational methods with concentration compactness principle, we show the existence of a family of semi-classical solutions concentrating at the minimum points of the external potential.