首页 学术信息

2017年信息与数学学院学术报告(十一)

报告题目:Adjacency and signless Laplacian H-eigenvalues of hypergraphs
报告人:陆玫(清华大学数学科学系教授 博导)
报告地点:8400
报告时间:2017915   14:00-14:50

欢迎广大师生光临!

摘要:

Let H be a uniform hypergraph. Let A(H) and Q(H) be the adjacency tensor and the signless Laplacian tensor of H, respectively. In this talk, I will present several bounds for the spectral radius of A(H) and Q(H) in terms of the degrees of vertices of H.

报告人简介陆玫,19937月在中国科学院数学与系统科学研究院获博士学位,现为清华大学数学科学系教授,博士生导师,主要从事运筹学、图论与组合优化方面的研究,发表SCI检索学术论文50余篇。现任清华大学数学科学系计算数学与运筹学研究所所长,中国运筹学会图论组合分会副理事长,中国工业与应用数学学会图论组合及应用专业委员会秘书长,中国组合数学与图论学会理事。