首页 学术信息

2017年信息与数学学院学术报告(五)

报告题目:Eigenvalue inequalities for the Markov diffusion operator

报告人:杜峰(博士 副教授 荆楚理工学院理学院)

报告时间:201753日下午15:40-16:40

报告地点:东校区8-400

欢迎广大师生踊跃参加!

报告摘要:In this talk, we firstly introduce some universal inequalities for the eigenvalue problems of a special Markov diffusion operator  and on bounded domains in a Euclidean space, respectively. Then, we present a Lichnerowicz type inequality for the Markov diffusion operator on a diffusion Markov triple. This a joint work with Professor Qiaoling, Wang, Professor Levi Adriano, Professor Rosane Gomes Pereira.

报告人简介:杜锋,荆楚理工学院数理学院副教授。2014年于湖北大学获得理学博士学位, 2015.012015.12赴巴西巴西利亚大学数学系从事博士后研究工作。近年来, Journal of Differential Equations》,《Annals of Global Analysis and Geometry》,《Zeitschrift fuer Angewandte Mathematik und Physik》,《Bulletin of the Brazilian Mathematical Society》,《数学学报》等国内外学术刊物上发表论文20余篇,其中SCI收录11篇。主持省级科研项目2项,荆楚理工学院校级教研和科研项目各一项, 参与国家自然科学基金1项。目前主要研究兴趣为流形上的谱分析以及流形上的泛函不等式。