首页 学术信息

2017年信息与数学学院学术报告(四)

报告题目: Non-parametric inverse curvature flows in the anti-de Sitter-Schwarzschild manifold

报告人:毛井(博士 教授 湖北大学数学与统计学院)

报告时间:201753日下午14:3015:30

报告地点:东校区8-400

欢迎广大师生踊跃参加!

报告摘要:We consider the inverse curvature flows in the anti-de Sitter-Schwarzschild manifold with star-shaped initial hypersurface, driven by the 1-homogeneous curvature function. We show that the solutions exist for all time and, and the principle curvatures of the evolving hypersurface converge to 1 exponentially fast as time tends to infinity. This talk is based on a joint-work with Prof. Li Chen published in The Journal of Geometric Analysis.

报告人简介:毛井,2013年博士毕业于葡萄牙里斯本大学(University of Lisbon)20144-20153月在国家纯粹数学与应用数学研究所(Instituto Nacional de Matemática Pura e Aplicada)从事博士后研究工作。自2013年以来,先后执教于哈尔滨工业大学、湖北大学,现为湖北大学数学与统计学学院教授,湖北大学青年英才支持计划人选,湖北省数学学会理事,美国《数学评论》(Mathematical Reviews)特约评论员。已在《J. Math. Pures Appl.》,《Calc. Var. Partial Differential Equations》,《J. Differ. Equations》,《Stoch. Proc. Appl.》,《Ann. Glob. Anal. Geom.》等重要国际学术期刊发表论文20余篇,获得了多项国家及省部级自然科学基金支持。